Dax för vårstädning!

VÅRSTÄDNINGS DAX



Lördagen 21/4 och Söndagen 22/4 är det dax för årets vårstädning i skolan samt på skoltomten,
Vi drar igång kl.10.30 båda dagarna.

Medtag gärna krattor, sågar, busksaxar, skurborstar, hinkar, såpa, sopborstar och sopsäckar mm. samt en god picknik korg!

Varmt Välkomna!!!   /Styrelsen genom Åsa Axelsson.


537 Träffar på google, de ni!!!

Hej alla medlemmar.
Gjorde en google på Svartnö Byskola och blev så förvånad över resultatet att jag kände att jag ville dela med mig av det, 537 träffar på vår lilla skola :) 
Bland annat skriver Uross på sin hemsida följande om oss och bidraget vi beviljades.

"Projekt: Svartnö Byskola

Projektägare: Svartnö Byskola intresseförening
Beskrivning: Projektet syftar till att återställa Svartnö Byskola i sitt ursprungsskick och samtidigt skapa en mötesplats för medlemmar, boende, lokala föreningar och företag för att gynna utvecklingen av bygden. Idén kommer ur att byn genom Svartnö Byskolas Intresseförening lyckats återförvärva skolan som är i stort behov av att renoveras. Faktum att skolan i princip stått orörd sedan den avvecklades 1939 har gjort att den i princip är i original. En byggnadsantikvarisk undersökning har gjorts som understryker att skolan är unik. Genom medlemmarnas engagemang har också behovet av en gemensam lokal blivit starkare och det är tydligt att det finns en stor potential för bygdens utveckling i de nätverk som skapats.
LAG beslutade att bifalla projektet med 305 000 kr i projektstöd. Total projektomslutning:
740 000 kr.
LAG:s motivering: Projektet uppfyller målen i Leader Uross utvecklingsstrategi, fokusområde 3. Livskvalitet genom att försöka skapa en mötesplats för social samvaro samt fokusområde 1. Lokalt näringsliv genom att underlätta för ett diversifierat näringsliv. Likaså fokusområde 4. Miljö då projektet kommer att öka områdets attraktionskraft genom bevarade kulturvärden.
Projektperiod: 2011-09-01 - 2013-12-31"

Det har också uppmärksammats i media om våra bidrag
http://skargardsbryggan.com/?a=574860673&s=5

Styrelsen genom Åsa Axelsson.

                                                     


Styrelse kallar till möte med projektgrupperna.

På långfredagen 6/4 kl. 14 skulle styrelsen gärna vilja träffa projektgrupperna i skolan. Vi är medvetna om att vi är lite sent ute men förhoppningen är att iallafall någon ifrån varje grupp har möjlighet att närvara.
De ansvariga i varje grupp har också fått mail ang. mötet.

Så ta med er idéer och planer, så ses vi. Glad Påsk!
Hälsningar Styrelsen genom Åsa Axelsson.

RSS 2.0