Bilaga protokoll styrelsemöte 30/11-2013.

Bilaga 1- Svartnö byskola

Arbetsbeskrivning för invändig målning

 

Innehållsförteckning

Tidplan

Hjälpmedel

Rengöring före målning

Målning

Golv

Ytor, färgåtgång

Inköpslista

Kostnader

 

 

TIDPLAN

Linoljefärg har lång torktid och kräver viss temperatur för att man ska få ett bra resultat, i litteraturen anges minimitemperaturer från +10 grader och uppåt. Dygnsmedeltemperatur över +10 grader har vi först i maj månad.

Arbeten med städning, demontering av hyllor etc, justering av tröga skåpluckor, täckning av golv, tvättning och övriga förberedelser bör därför påbörjas i slutet av mars eller början av april.

En förfrågan om medverkan skickas via e-mail till medlemmarna omkring den 1:a mars där man får ange vilka helger man kan deltaga.

När svaren inkommit fastställs ett arbetsschema.

Arbetstiden är 09.00 till 16.00 med avbrott för lunch kl. 12.00 till 13.00.

Skolsalen prioriteras.

 

HJÄLPMEDEL

Ställningar:

Jan Kristiansson har 1 ställning 1,2*2,4 m med fast höjd till arbetsplanet 2,1 m så den kan vi nog inte använda. Vidare har han en ställning0,6*1,2 m med valfri höjd upp till 2 m. A Norrman har nycklar till Jans hus.

J Johansson har 1 HAKI 1,6*3,2 m med valfri höjd (stolparna är 3,1 inga hjul) och kanske även en Al-ställning på hjul 0,6*2 m.

Rudolf Lundin har en ställning som vi inte hunnit titta på.

De små ställningarna ger kanske för liten arbetsyta och är inte så stabila.

HAKI´n är svår att flytta, att hyra är dyrt så här måste vi undersöka mer.

Täckning av golv, masonite ?

Penslar, spackel, skyddshandskar, lösningsmedel………………

 

RENGÖRING FÖRE MÅLNING

Ammoniak, skyddsglasögon, handskar.

Vid takrengöring dessutom regnkläder med tape runt handlederna.

Spädes enligt tillverkaren, påföres med svamp, låt verka i några minuter, torka torrt, kolla att det blev rent och upprepa behandlingen vid behov.

 

MÅLNING

Viktigt att det målas tunt, åtgång motsvarande 15 m² per liter ska eftersträvas.

 

GOLV

 

YTOR, FÄRGÅTGÅNG

 

 

KOSTNADER

Gissningar: om det är 345 m², det åtgår 1 liter på 15 m² och det räcker med 2 strykningar och det blir 15 % spill och färgen kostar 300:-/liter blir bara färgkostnaden 16.000:- .

Därtill kommer hjälpmedel, lösningsmedel, spackel, tvättmedel täckningsmaterial mm.

Med utgångspunkt från detta gissar vi tills vidare att kostnaden kommer att överstiga 25.000:-


Protokoll Stryrelsemöte 30/11-2013.

Styrelsemöte Svartnö byskolas intresseförening 30/11-2013.

 

Närvarande: Anders Norrman, Eva Lundin och Åsa Axelsson.

 

-         - Åsa har varit i kontakt med S3 och deras ordförande Karin Winberg angående upprättandet av ett kontrakt mellan föreningarna rörande regler kring tomt samt byggnad. Ordförande i respektive förening kommer tillsammans att framarbeta ett gemensamt förslag som sedan tas med tillbaka till föreningarna för eventuell diskussion och godkännande.

 

-      - Sotaren har slagit ner vid besiktningen av skorstenen, nya regler har tillkommit och nu krävs rökgasslangar för att få den godkänd. Detta kommer enligt offert att kosta föreningen cirka 30.000:- extra som vi ej avsatt i budget för. Detta medför att styrelsen tagit beslutet att avvakta med detta till vintern-2014.

 

-Arbetsledarna (Jan J och Lasse) i interiörsgruppen har lämnat en arbetsbeskrivning (se bilaga 1) samt vidarebefordrat några frågor som styrelsen vid mötet diskuterat. Styrelsen har tagit beslutet att vi börjar med att inrikta åtgärderna i första hand på rengöring samt förbättringsmålning där det behövs. Vi i föreningen kommer också att måla själv i största möjliga mån, trots att det förordas att det bör göras av målare med erfarenhet, då vi måste få ihop fler arbetstimmar samt för att minska utgifterna. Vi i styrelsen ger interiörgruppen i uppdrag att ta fram ett förslag på kulörval och färgval, så tar styrelsen tillsammans med arbetsledarna sedan det slutgiltiga beslutet om färgval. Vi anser att den bästa kunskapen om detta finns i interiörsgruppen. Föreningens medlemmar (endast namngivna betalande medlemmar) omfattas av olycksfall och ansvarsförsäkring vid arbete med byggnaden. Styrelsen beslutar att till en börja avsätta 10.000 kr till  interiörsgruppens arbete. Redovisningen av pengarna ansvarar arbetsledarna för.
 

-       -Styrelsen har glädjen att meddela att ytterligare 4 betalande medlemmar tillkommit och vi är nu lite närmare 2014-års mål med 10 stycken nya medlemmar.

 

-       - Kulturgruppen kommer att anordna Julfirande i Skolan på juldagen kl. 15.00. och bjuda på glögg och ringdans.

 

-        -2014-års medlemsavgift skall betalas i januari 2014 och vår kassör Eva Lundin kommer att skicka ut nya inbetalningskort via mail till alla medlemmar (de som haft önskemål får dessa i sin brevlåda istället).  


Ett härligt julfirande blev det!

På Juldagen hade Kulturgruppen bjudit in till glöggmingel i vår fina skola, vilket drog ut de flesta av våra medlemmar ur tv soffan. När mörkret började fall på eftermiddagen träffades vi i stearinljusens sken och drack glögg samt åt pepparkakor och julgodis. Den mysiga stunden avslutades till barnens lycka med dans kring den vackra granen som skog- och naturgruppen hjälpt till att ordna.
 
 
Med denna fina avslutning på -2013 vill vi i styrelsen framföra ett stort tack till alla våra medlemmar för er tid och engagemang under det gångna året!
 
Styrelsen genom Åsa Axelsson,
 
 
Juldukat i köket.
 
 
 
 
 
Tomte på svartnövis.
 
 
Grått och tråkigt ute men varmt och gott inne.
 
 
Ringdans kring granen.
 
 

RSS 2.0